Serviciile acordate exportatorilor

MIEPO acordă următoarele servicii exportatorilor din R. Moldova:

  • Servicii informaționale:

Accesând link-ul Biblioteca exportatorului, beneficiați de informații utile și relevante tematicii promovării exporturilor, și anume: puteți descărca studiile de piață pentru diferite produse și diferite țări, ghidurile generale și sectoriale ale exportatorilor, strategiile naționale și sectoriale ce descriu suportul statului în promovarea exporturilor, precum și altă informație ce vă poate fi utilă când planificați să vă extindeți afacerea pe piețe noi.

  • Servicii de consultanță:

În cadrul MIEPO activează specialiști cu o experiență bogată în promovarea exporturilor în așa sectoare precum sunt:

  • Produse agricole, în special produsele cu valoarea adăugată înaltă;
  • Îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii;
  • Tehnologii informaționale;
  • Produse din industria grea (mașini și aparate, echipament electric și electronic).

Consultanții MIEPO vă pot acorda consultanța în privința selectării pieței de desfacere, efectuării cercetării de piață, elaborării materialelor promoționale, alegerii strategiei corecte de penetrare pe piață.

  • Promovarea exporturilor:

Consultanții MIEPO, în colaborare cu alți parteneri de dezvoltare, efectuează activități care contribuie direct la promovarea exporturilor din Moldova. Printre aceste activități se numără:

  • Participarea la expoziții internaționale cu standul național al Moldovei;
  • Organizarea misiunilor economice peste hotare, la care exportatorii din Moldova se întâlnesc cu potențialii cumpărători din țările ținte;
  • Organizarea vizitelor potențialilor cumpărători străini în Moldova și întâlnirilor lor cu producătorii locali.

Participarea la expozițiile internaționale poate fi organizată direct de către MIEPO, cu acoperirea parțială a costurilor de arendă a spațiului expozițional și de construcție a standului. De asemenea, în unele cazuri MIEPO poate să nu se implice direct în organizarea evenimentul, ci să acorde un sprijin financiar din parte bugetului de stat asociațiilor de profil care organizează participarea producătorilor autohtoni la expozițiile internaționale.

Lista evenimentelor susținute de către MIEPO sau alți parteneri de dezvoltare o puteți găsi pe pagina principală, în capitolul Calendarul Evenimentelor.

 

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.