News

MIEPO și Parcul Industrial ”Tracom” au semnat un Acord de parteneriat

May 23, 2017 12

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a semnat la 23 mai a.c. un Acord de parteneriat cu Parcul Industrial ”Tracom” din Chișinău. Documentul prevede dezvoltarea cooperării dintre instituții privind atragerea investițiilor și promovarea companiilor rezidente în Parcul Industrial ”Tracom” pe piețele internaționale.

view

Peste 600 de antreprenori din Moldova au participat la evenimentele de afaceri organizate de MIEPO

May 23, 2017 35

De la începutul anului curent, MIEPO a organizat 26 de evenimente de atragere a investițiilor și promovare a exporturilor, la care au participat circa 600 de antreprenori moldoveni. Dintre acestea, unele au fost desfășurate în premieră în țara noastră, găzduind delegații oficiale de nivel înalt, precum și manageri ai companiilor internaționale de top.

view

MIEPO invită agenții economici la Forul de afaceri Moldo - Leton

May 22, 2017 122

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) invită companiile autohtone să participe în cadrul ”Forului de afaceri Moldo - Leton”, destinat explorării oportunităților investiționale și de export a Republicii Moldova și Republicii Letonia.

Data: joi, 8 iunie
Orele: 14:00 - 17:00 (înregistrare de la 13:30)
Locația: Sala Begonia, Radisson Blu Leogrand Convention Center

view

MIEPO va coopera mai strâns cu ZAL-urile de la Chișinău și Otaci pentru atragerea noilor investitori

May 22, 2017 51

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a semnat Acorduri de parteneriat cu ZAL ”Expo-Business-Chișinău” și ZAL ”Otaci-Business”. Documentul prevede intensificarea colaborării dintre instituții pentru atragerea noilor investitori și dezvoltarea proiectelor investiționale aflate în derulare.

view

Companiile moldovenești și-au expus produsele la SIAL 2017, din China

May 19, 2017 105

MIEPO în parteneriat cu USAID a organizat participarea a 9 companii moldovenești la cea mai mare expoziție de inovație alimentară din Asia – Expoziția la SIAL 2017, care a avut loc în perioada 17-19 mai în orașul Shanghai, China.

view

Analiză MIEPO: În ultimii trei ani structura exporturilor din Republica Moldova s-a schimbat radical

May 19, 2017 35

Experții MIEPO au analizat evoluția exporturilor din Republica Moldova în perioada anilor 2012-2016 și au constatat o dinamică atât de creștere, cât și de descreștere, cu schimbări esențiale în structura și geografia comerțului exterior.

Astfel, pe parcursul ultimilor 5 ani exporturile din Moldova au fluctuat. În anul 2016 aceste au crescut cu 2.5%, ajungând până la 2.05 miliarde dolari S.U.A.

view

MIEPO a prezentat vinificatorilor moldoveni instrumentele sale de susținere a exportatorilor

May 19, 2017 66

Directorul executiv al Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor din Moldova (MIEPO), Vitalie Zaharia, a făcut o prezentare a instrumentelor instituției de susținere a exportatorilor în cadrul unui eveniment de informare privind dezvoltarea capacităților de export în industria vinicolă organizat, pe 18 mai a.c. de Unitatea de implementare a Proiectului Ameliorarea Competitivității II (PAC II).
La eveniment au participat circa 30 de reprezentanți ai...

view

MIEPO și Parcul Industrial ”Răut” își consolidează parteneriatul

May 19, 2017 36

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a semnat un Acord de parteneriat cu Parcul Industrial ”Răut” din mun. Bălți. Documentul prevede eficientizarea cooperării dintre instituții pentru realizarea Programului de dezvoltare al Parcului Industrial pentru anul 2017, elaborat în parteneriat cu MIEPO.

view

Companiile moldovenești de textile vor aplica soluții inovatoare și noi tehnologii de producere

May 16, 2017 45

Șapte companii moldovenești din industria ușoară au participat cu suportul MIEPO și al Proiectului de competitivitate al USAID la expoziția internațională în domeniul tehnologiei prelucrării textilelor ”Texprocess 2017”. Evenimentul a avut loc în perioada 15-17 mai 2017, în centrul expozițional de la Frankfurt Messe, Germania.

view

MIEPO organizează ”Moldova Automotive Days 2017”. Companii locale și multinaționale din industria auto se reunesc la Chișinău

May 16, 2017 177

Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în parteneriat cu Agenția Germană pentru Dezvoltare (GIZ) și Asociația Businessului European (EBA) organizează pe 13-14 iunie a.c. ”Moldova Automotive Days 2017”.

Evenimentul este dedicat atragerii investițiilor străine în industria de automotive din Republica Moldova, promovării parteneriatelor de afaceri dintre furnizorii locali și companiile regionale în domeniu, dar și a oportunităților de...

view

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.