15 companii din regiunea Lvov sunt interesate de parteneriate de afaceri în Republica Moldova

15 companii din regiunea Lvov sunt interesate de parteneriate de afaceri în Republica Moldova

6 November 2017

15 companii ucrainene din regiunea Lvov din domeniul construcției de mașini, agroalimentar, energie regenerabilă, turism, servicii de consultanță, produse farmaceutice sunt interesate de parteneriate de afaceri în Republica Moldova. Despre aceasta a comunicat Consulul onorific al RM în Lvov, Ucraina, Volodimir Gubițkii, în cadrul întâlnirii de astăzi cu echipa MIEPO.

Diplomatul a prezentat potențialul economic al regiunii Lvov, menționând că principalele sectoare în plină dezvoltare sunt ale energiei regenerabile, producerii agroalimentare, clustere IT, turism. Volodimir Gubițkii a identificat o serie de companii ucrainene din regiune care și-au manifestat interesul pentru cooperarea cu întreprinderile din Moldova, inclusiv pentru dezvoltarea proiectelor comune.

MIEPO va transmite această listă asociațiilor de business sectoriale pentru a lua legătura și a stabili contacte directe, dar și pentru a invita companiile la un potențial eveniment de match-making.

Un alt subiect al discuției cu diplomatul a vizat promovarea platformelor industriale moldovenești, a condițiilor și facilităților oferite potențialilor investitori din Ucraina, inclusiv pentru dezvoltarea proiectelor clusteriale, concept care se regăsește în Strategia Națională de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor pentru anii 2016-2020.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.