Carnea produsă în Moldova solicitată pe piața africană

Carnea produsă în Moldova solicitată pe piața africană

11 July 2017

Oportunitățile de comercializare a cărnii de pasăre autohtone pe piața africană au fost puse în discuție în cadrul întâlnirii de astăzi dintre Președintele Camerei de Comerț Africane la Paris, Marc Yao, reprezentanții MIEPO, ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și ai Patronatului întreprinderilor industriei prelucrătoare de carne din Moldova.

În cadrul întâlnirii, Marc Yao a afirmat că a reușit deja să facă o cercetare a pieței de carne din Moldova, să se informeze despre prețuri, calitate, condiții de livrare, în următoarele zile urmând a se întâlni cu instituțiile publice de ramură și a întreprinde vizite la companiile producătoare. Potrivit acestuia, companiile pe care le reprezintă sunt interesate să importeze din țara noastră o cantitate de carne de pasăre în stare congelată de minimum 60 000 tone lunar.

Camera de Comerț Africană cu sediul la Paris a fost fondată în anul 2013. Instituția are misiunea de a facilita schimburile comerciale și parteneriatele dintre companii, instituții, ONG-uri și asociații din țările continentului african de cu cele din spațiul european și asiatic.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.