Companii cehe interesate de afaceri în Republica Moldova

Companii cehe interesate de afaceri în Republica Moldova

6 July 2017

Două companii cehe, specializate în producerea de echipamente pentru centralele de energie regenerabilă și atomo-electrice, sisteme de purificare a apei și procesare a deșeurilor caută parteneri de afaceri în Republica Moldova. Despre proiectele acestora în țara noastră, precum și suportul pe care îl poate acorda MIEPO în acest proces s-a discutat în cadrul unei întrevederi cu directorul organizației, Vitalie Zaharia.

Directorul MIEPO a salutat intențiile companiilor de a crea parteneriate cu mediul de afaceri din Moldova, menționând că organizația le poate oferi tot suportul informațional și consultativ de care au nevoie. Vitalie Zaharia s-a referit, de asemenea, la serviciile oferite investitorilor de echipa MIEPO, începând cu vizitele de afaceri, colectarea datelor pentru studiile de fezabilitate, consilierea privind cadrul legal al activității de întreprinzător, taxele fiscale și administrative, identificarea furnizorilor locali și a spațiului pentru investiții până la asistență post investițională.

La rândul lor reprezentanții cehi au afirmat că sunt interesați de proiecte în domeniul apă și canalizare, energie regenerabilă, stații de epurare și prelucrare a deșeurilor fără emisii nocive. De asemenea, ei au făcut o prezentare a echipamentelor și produselor sale, susținând că sunt gata cooperare în cadrul parteneriatelor public-private, inclusiv la nivel regional.

Actualmente, în Republica Moldova activează circa 53 de întreprinderi cu capital ceh, investițiile însumând 6 mln. lei.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.