Companiile autohtone din industria de prelucrare a metalelor au stabilit în Germania noi parteneriate de afaceri

Companiile autohtone din industria de prelucrare a metalelor au stabilit în Germania noi parteneriate de afaceri

17 March 2017

Patru companii moldoveneşti au participat cu suportul financiar al MIEPO, în perioada 7-10 martie curent, la două cele mai importante evenimente comerciale pentru industria de prelucrare a metalelor din Germania şi Europa - expoziţiile “INTEC 2017” şi Z-subcontracting Fair”, care au avut loc în or. Leipzig, Germania.
La expoziţia “Z Subcontracting Fair” au participat companiile “Moldagrotehnica”, “Industrial Manufacturing Grup” şi “Sarob production” cu standul comun INVEST IN MOLDOVA, iar la “INTEC 2017” cu stand propriu a participat compania “ASPA”.

La finalul expoziţiei, companiile moldoveneşti au stabilit peste 30 de contacte de afaceri cu potenţial de plasare a comenzilor pentru prelucrarea mecanică şi construcţii metalice sudate. Printre acestea, compania germană STAPU GmbH & Co şi-a manifestat interesul pentru deschiderea unei unităţi de producere în Moldova. În următoarele două săptămâni compania germană urmează să efectueze o vizită de studiu în ţara noastră.

De asemenea, o companie belgiană specializată în producerea carcaselor pentru trailere s-a arătat atrasă de oportunităţile investiţionale din ţara noastră. Un exemplu bun în acest sens au servit recomandările investitorilor belgieni din Moldova, dar şi experienţa reuşită de colaborare în acest domeniu dintre compania “Moldagrotehnica” şi întreprinderea germană “FLIEGL”.

În contextul expoziţiilor, companiile moldoveneşti au mai discutat cu reprezentanţii asociaţiilor de prelucrare a metalelor din Germania, care au solicitat mai multe informaţii despre oportunităţile investiţionale în ţara noastră, condiţiile de derulare a afacerii etc. Experţii MIEPO au avut loc o întâlnire cu reprezentanţii Clusterului indrustriei constructoare de maşini din Republica Tatarstan, care reprezintă 45% din toată industria constructoare de maşini din Federaţia Rusă. În rezultat, MIEPO va semna un memorandum cu acest cluster, astfel oferind companiilor autohtone mai multe posibilităţi de cooperare cu companiile ruseşti de ramură.

Ediţiile din anul curent al expoziţiilor au adunat peste 24.000 vizitatori din 35 de țări, reuşind să creeze sinergii pozitive în comunitatea internaţională a specialiștilor din industria de profil, precum şi să ofere cadru de interacţiune B2B pentru companiile moldoveneşti.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.