Companiile moldovenești de textile vor aplica soluții inovatoare și noi tehnologii de producere

Companiile moldovenești de textile vor aplica soluții inovatoare și noi tehnologii de producere

16 May 2017

Șapte companii moldovenești din industria ușoară au participat cu suportul MIEPO și al Proiectului de competitivitate al USAID la expoziția internațională în domeniul tehnologiei prelucrării textilelor ”Texprocess 2017”. Evenimentul a avut loc în perioada 15-17 mai 2017, în centrul expozițional de la Frankfurt Messe, Germania.

Evenimentul a oferit întreprinderilor moldovenești ”Ponti”, ”Ionel”, ”Ravetti”, ”Infinitextil”, ”Mobile”, ”Oldcom”, ”Maicom” oportunități de a-și găsi furnizori de textile inovative, de a cunoaște tendințele de pe piață în materie de tehnologii, utilaje, procese și servicii pentru confecționarea textilelor și a materialelor flexibile, începând de la design, IT și croit, până la finisat, imprimare și logistică.

În cadrul expoziției, grupul de companii s-a întâlnit cu reprezentanții Federației Internaționale de Îmbrăcăminte și ai Asociației germane de modă, care au acceptat să promoveze companiile autohtone prin intermediul rețelei lor de membri. De asemenea, au avut loc discuții cu trei companii străine pentru a veni la Chișinău cu prezentări despre aplicarea și exploatarea utilajelor din industria ușoară.

Menționăm că, ”Texprocess” este cel mai mare târg internațional pentru industria de prelucrare a articolelor de îmbrăcăminte și textile. Actuala ediție s-a desfășurat în paralel cu ”Techtextil”, târgul de comerț internațional pentru textile tehnice și materiale nețesute.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.