Companiile poloneze caută parteneri de afaceri în Republica Moldova

Companiile poloneze caută parteneri de afaceri în Republica Moldova

9 April 2017

Conferinţa „Zilele businessului polonez în Republica Moldova” a reunit, pe 7 aprilie a.c. la Chişinău, antreprenori, asociaţii de business, investitori, autorităţi guvernamentale din ţara noastră şi Polonia în intenţia de a dezvolta noi proiecte de afaceri şi a spori cooperarea economică bilaterală.

În cadrul Conferinţei, Organizaţia pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exporturilor (MIEPO) a prezentat oportunităţile investiţionale şi condiţiile de afaceri în Republica Moldova, iar în ajunul evenimentului a organizat o vizită de afaceri pentru 16 antreprenori polonezi din sectorul agro-alimentar, automotive, IT şi consulting la Zona Economică Liberă Chişinău. În context, aceştia s-au interesat de avantajele şi facilităţile oferite de ZEL Chişinău pentru rezidenţi.

Participanţii şi-au prezentat companiile, au vorbit despre experienţa de dezvoltare şi succesele obţinute, despre efortul din spatele unui proiect reuşit şi despre rolul fundamental pe care îl au parteneriatele în business. De asemenea, reprezentanţii delegaţiei poloneze s-au referit la climatul de afaceri polonez, condiţiile de acces pe piaţă, măsurile de sprijin al afacerilor, rolul asociaţiilor de business în dezvoltarea antreprenoriatului în Polonia etc.

Evenimentul a fost organizat de misiunile diplomatice din ambele ţări şi Asociaţia clubului de afaceri din Lublin, Polonia.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.