Cu suportul MIEPO companiile turistice moldoveneşti şi-au prezentat serviciile la unul din cele mai mari evenimente internaţionale din domeniu

Cu suportul MIEPO companiile turistice moldoveneşti şi-au prezentat serviciile la unul din cele mai mari evenimente internaţionale din domeniu

17 March 2017

În preajma sezonului turistic, cu susţinerea Organizaţiei pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exporturilor din Moldova (MIEPO) şi al Agenţiei Turismului Republicii Moldova, companiile moldoveneşti şi-au prezentat ofertele la unul din cele cinci cele mai mari şi mai apreciate evenimente internaţionale din industria turismului - Expoziția “Călătorii și turism”/ MITT 2017. Evenimentul a avut loc în perioada 14-16 martie a.c., la Moscova.

Alături de cele mai importante companii internaţionale din domeniu, la expoziţie au participat şapte operatori economici din Republica Moldova (Solei Turism, Premium Tur, Stil Tur, SA Cricova, Pandatur, Slavion Travel, Tatrabis). Participanţii au avut posibilitatea să-şi promoveze serviciile turistice, hoteliere, în domeniul asigurărilor, logistică şi transport, programele de excursii, educaţionale, culturale etc.

Potrivit experţilor MIEPO, vizitatorii şi participanţii la expoziţie au arătat un interes sporit faţă de turismul rural şi vinicol, vacanţele de wekend şi industria balneară din Republica Moldova. În acest sens, agenţiile turistice moldoveneşti au susţinut că au constatat un potenţial de afaceri semnificativ, care poate fi valorificat devenind mai activi pe aceste pieţe. Pe durata expoziţiei au fost stabilite contacte de colaborare cu agenţii economici din Federaţia Rusă, Georgia, Kazahstan, Turcia, Croaţia ş.a. MIEPO a primit invitaţia de a participa împreună cu producătorii de vinuri moldoveneşti la Forumul economic “Black Sea Winmarket”.

Ediţia din anul curent a Expoziţiei turistice MITT a găzduit circa 1600 de companii din 182 de ţări ale lunii, inclusiv din 50 de regiuni ale Federaţiei Ruse. Evenimentul se organizează din anul 1994.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.