Doar o săptămână până la Moldova Business Week 2017// Reprezentanții a unsprezece rețele comerciale din România vor căuta la eveniment furnizori locali din sectorul agroalimentar și textil 

Doar o săptămână până la Moldova Business Week 2017// Reprezentanții a unsprezece rețele comerciale din România vor căuta la eveniment furnizori locali din sectorul agroalimentar și textil 

26 September 2017

Doar o săptămână ne desparte de cel mai important eveniment business al anului – Moldova Business Week 2017, care se va desfășura în perioada 3-6 octombrie, la Chișinău. Te invităm să te înregistrezi la eveniment ca să beneficiezi de oportunitățile de a-ți întâlni partenerii și a-ți crește afacerea atât acasă, cât și peste hotare.

Cea de-a patra ediție a săptămânii de afaceri va reprezenta un eveniment interesant atât pentru companiile din Moldova în căutare de parteneri și finanțări, cât și pentru cele străine, interesate să-și disloce unitățile de producere în țara noastră sau de furnizori locali. Organizatorii pun la dispoziția antreprenorilor circa 30 reuniuni de afaceri, printre care forumuri, conferințe, workshopuri, vizite la producători, dar întâlniri cu manageri de companii și asociații de business, care vor veni cu recomandări privind soluțiile de reușită în afaceri.

La Moldova Business Week 2017 vor veni să se întâlnească cu producătorii moldoveni reprezentanții a unsprezece rețele de supermarkete din Romania, precum Carrefoure, Kaufland, Cora, Selgros, Dagmar ș.a. Acestea sunt interesate de furnizori locali din sectorul agroalimentar și textil.

Potrivit viceministrului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, Moldova Business Week începe să devină o tradiție pentru mediul de afaceri, generând tot mai mult interes din partea companiilor străine pentru investiții în țara noastră, dar și a întreprinderilor locale pentru exporturi.

”Un exemplu în acest sens este industria componentelor auto, care în ultimii cinci ani a înregistrat rezultate impresionante, ajungând la un volum anual de exporturi de 400 mln. USD în 2016, cu o pondere de peste 20% în totalul de exporturi.

Datorită intrării pe piață a unor companii din domeniul componentelor auto, care au beneficiat de facilități pentru dezvoltarea proiectelor investiționale în zonele economice libere și parcurile industriale, în Raportul Global Location Trends 2017 țara noastră s-a clasat pe locul șase în lume în ceea ce privește numărul locurilor de muncă create anul trecut în raport cu numărul populației, totodată ajungând și cea mai nouă destinație de investiții emergente. Ne dorim astfel de rezultate în toate sectoarele economiei naționale”, a afirmat Vitalie Iurcu.

Amintim că Moldova Business Week 2017 este organizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii și MIEPO în parteneriat cu compania KAUFLAND, Moldova Agroindbank, precum și al Orange, ODIMM, EBA, GIZ, CEP II, AmCham, Ambasada Italiei la Chișinău.

Pentru înregistrare la evenimentele Moldova Business Week 2017, vă rugăm să accesați linkul - http://mbw.md/ro/start/

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.