Importanţa asociaţiilor pentru dezvoltarea afacerii şi conectarea la platformele de promovare MIEPO

Importanţa asociaţiilor pentru dezvoltarea afacerii şi conectarea la platformele de promovare MIEPO

22 November 2017

10 companii autohtone din industria constructoare de maşini au participat ieri în cadrul unei sesiuni tematice “MIEPO - partenerul mediului de afaceri din Moldova și peste hotare”.

În cadrul sesiunii au fost pus accentul pe importanţa asociaţiilor, au fost prezentate beneficiile de care se pot bucura companiile locale prin intermediul platformelor şi servicilor MIEPO, rezultatele obţinute în ultimile 10 luni ale anului 2017 şi planurile de viitor.

De ce sunt importante asociaţiile şi beneficiile acestora:

  • promovarea intereselor comune, interacţiunea şi expunerea problemelor în relaţii cu autorităţile;
  • îmbunătăţirea condiţiilor din sector;
  • conectarea investitorilor, crearea unor reţele de furnizori, integrînd companiile locale;
  • ridicarea capacităţiii şi competivităţii, prin suport şi consiliere.

Companiile şi-au manifestat disponibiilitatea de a se uni într-o asociaţie, cu un interes deosebit faţă de programele de finanţare a Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova şi anume:

  • organizarea de evenimente în Moldova și în străinătate pentru a facilita promovarea exporturilor, inclusiv: conferințe, forumuri, întâlniri bilaterale și multilaterale, misiuni ale producătorilor locali din străinătate;
  • participarea agenților economici din Republica Moldova la expoziții și târguri;
  • traininguri si vizite de studii pentru companiile moldovenești în domeniul promovării exporturilor, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale;
  • gestionarea datelor disponibile privind resursele electronice în domeniul promovării exporturilor și a imaginii țării.

MIEPO este deschisă spre colaboare iar pentru a fi la curent cu toate platformele de promovare vă rugăm să îndepliniţi formularul

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.