Industria de automotive din Republica Moldova este reprezentată la Expoziția Internațională de Componente Auto și Furnizori de la Stuttgart

Industria de automotive din Republica Moldova este reprezentată la Expoziția Internațională de Componente Auto și Furnizori de la Stuttgart

21 June 2017

Cu suportul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovarea Exportului din Moldova (MIEPO) și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), două companii moldovenești din sectorul de automotive își prezintă oferta de produse și servicii la Expoziția Global Automotive Components and Suppliers 2017 (Expoziția Internațională de Componente Auto și Furnizori de la Stuttgart 2017). Evenimentul se desfășoară în perioada 20-22 iunie a.c. la Stuttgart, Germania.

Peste 800 de furnizori de componente și sisteme auto globali își prezintă cele mai noi tehnologii și servicii unui public de aproximativ 12.000 de vizitatori locali și internaționali. Astfel, expoziția oferă o platformă eficientă pentru companii de a-și găsi partenerii de afaceri, de a cunoaște cele mai recente produse și tehnologii din domeniu, echipamente moderne de testare și de control al calității, oportunități de afaceri și tendințe de piață.

În cadrul acestei expoziții, MIEPO prezintă industria de automotive din Republica Moldova al cincilea an consecutiv, promovând țara noastră ca destinație pentru investiții și prestator de servicii de outsourcing.

În contextul expoziției, au loc câteva târguri specializate:
- Expoziția internațională de componente și piese auto (Global Automotive Components and Suppliers Expo);
- Expoziția internațională de echipamente și tehnologii pentru testarea componentelor auto și de control al calității (Automotive Testing Expo Europe);
- Expozitia internațională de materiale și componente pentru interior (Automotive Interiors Expo);
- Expoziția internațională de motoare (Engine Expo).

Industria componentelor auto din Republica Moldova a generat în 2016 exporturi de circa 400 mln. USD, având o o contribuție la volumul total de exporturi a țării de circa 20%. Cele 15 companii din această industrie produc componente și software pentru milioane de automobile BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Nissan, Volvo, Skoda, dotând cu tapițerii peste 700.000 automobile anual. În acest sector activează circa 10.000 de persoane, iar în următorii doi ani numărul acestora se va dubla.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.