Magna Supplier Day a adus noi oportunități de afaceri pentru companiile locale și cele internaționale prezente în Moldova

Magna Supplier Day a adus noi oportunități de afaceri pentru companiile locale și cele internaționale prezente în Moldova

15 June 2017

30 de întreprinderi moldovenești s-au întâlnit cu managerii companiei germane MAGNA, în cadrul Magna Supplier Day (Ziua furnizorilor MAGNA), eveniment B2B organizat pe 14 iunie în cadrul celei de doua zile a Moldova Automotive Days 2017. Moderatorii zilei au fost Andrej Cikel, manager MAGNA pentru Europa de Est și Steve Thirkettle, manager MAGNA pe dezvoltarea și asigurarea furnizorilor din Europa Centrală și de Est.

În cadrul întâlnirilor, managerii de la MAGNA au discutat cu antreprenorii moldoveni referitor la subcontractarea serviciilor de producere a pieselor prelucrate mecanic de înaltă precizie. Un interes sporit reprezentanții germani au avut pentru furnizorii de componente auto și sotfuri pentru industria auto, cablaje și injecții de masă plastică, inclusiv haine de protecție pentru angajații concernului MAGNA.

Concernul MAGNA este în căutare de furnizori noi la nivel regional de electronică, injecție de masă plastică, software, iar contactele stabilite cu producătorii locali, vor putea evolua în contacte de cooperare.

Menționăm că MAGNA INTERNATIONAL este un producător mondial de componente pentru automobile cu peste 159.000 de angajați, 321 de unități de producere, 102 centre de dezvoltare și vânzări în 29 de țări. De asemenea, este și producător auto, construind câteva modele BMW, Jeep, Saab, Mercedes și Chrysler.

Moldova Automotive Days 2017 a fost organizat de Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în parteneriat cu Agenția Germană pentru Dezvoltare (GIZ) și Asociația Businessului European (EBA).

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.