MIEPO încurajează oamenii de afaceri din România și Ucraina să investească în țara noastră

MIEPO încurajează oamenii de afaceri din România și Ucraina să investească în țara noastră

14 December 2016

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a participat în calitate de partener la Forumul de Afaceri Trilateral „Moldova-România-Ucraina: Colaborare interregională și transfrontalieră. Starea actuală, Tendințe și Perspective”, organizat la Cernăuți, Ucraina, în perioada 1 - 2 noiembrie 2016.

Cu acest prilej, MIEPO a încurajat oamenii de afaceri români și ucraineni să investească în sectoarele prioritare pentru Republica Moldova (automotive, TIC, industria ușoară și agricultură), stabilite în Strategia Națională de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor pentru perioada 2016-2020. Totodată, au fost elucidate avantajele competitive și beneficiile pentru investitori din cardul Zonelor Economice Libere și Parcurilor Industriale. Potențialii parteneri au mai fost informați despre suportul acordat de către MIEPO la toate etapele investiționale (pre-investițional, investițional și post-investițional).

Evenimentul a fost organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie din Ucraina, Camera de Comerț și Industrie din România și reprezintă un instrument util mediului de afaceri din cele trei țări în consolidarea relaţiilor comerciale bilaterale şi a schimbului de know-how în cadrul proiectelor transfrontaliere cu fonduri europene.

În partea a doua a evenimentului au avut loc întâlniri B2B, unde antreprenorii din Republica Moldova au avut posibilitatea să identifice noi oportunități de afaceri și să stabilească contacte directe cu partenerii din cele două țări. În urma discuțiilor, delegația noastră a efectuat vizite de informare a producătorilor de semințe, îmbrăcăminte și mobilă, care au manifestat interes să investească în țara noastră. La sfârșitul Forumului, reprezentanții delegației moldovenești au invitat mediul de afaceri din România și Ucraina la Evenimentul Naţional „Fabricat în Moldova”.

La Forumul de Afaceri Trilateral au participat cca 100 companii din cele trei țări.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.