MIEPO şi AIPA au semnat un Acord de parteneriat

MIEPO şi AIPA au semnat un Acord de parteneriat

11 April 2017

Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) a semnat, astăzi, un Acord de parteneriat cu Agenţia de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură. Documentul a fost semnat de directorii celor două instituţii, Vitalie Zaharia şi Nicolae Ciubuc.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuţie oportunitatile de colaborare interinstituţională în contextul prevederilor noului Regulament de subvenționare pentru 2017, de a sprijini producătorii agricoli în promovarea produselor autohtone pe piețele externe prin participarea şi organizarea de târguri şi expoziții internaţionale, concursuri de profil agroalimentar etc.

Directorii s-au angajat să colaboreze mai activ şi să implementeze împreună acţiunile planificate, aşa încât suportul acordat antreprenorilor din sectorul agricol să le să le sporească competitivitatea şi să le faciliteze accesul pe noi pieţe de desfacere.

În context, directorul MIEPO, Vitalie Zaharia, a menţionat că instituţia şi-a propus o serie de măsuri de sporire a capacităţii de export a producătorilor, inclusiv din domeniul agricol, prin organizarea şi co-finanţarea, pe parcursul anului, mai multor evenimente dedicate creării interconexiunilor dintre companiile moldoveneşti şi cele străine. Pe platforma târgurilor şi expoziţiilor internaţionale companiile autohtone din sectorul agroalimentar și vitivinicol, interesaţi de export, vor putea participa cu ajutorul MIEPO la 11 expoziții în Federaţia Rusă, România, Polonia, Cehia, China, Germania.

La rândul său, Nicolae Ciubuc a spus că prin acordul semnat astăzi, instituțiile se angajează să colaboreze activ, cu scopul de a extinde posibilitatea producătorilor agricoli de a accesa servicii de dezvoltare a afacerilor în Moldova, astfel contribuind la dezvoltarea economică a țării.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.