MIEPO și Parcul Industrial ”Răut” își consolidează parteneriatul

MIEPO și Parcul Industrial ”Răut” își consolidează parteneriatul

19 May 2017

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a semnat un Acord de parteneriat cu Parcul Industrial ”Răut” din mun. Bălți. Documentul prevede eficientizarea cooperării dintre instituții pentru realizarea Programului de dezvoltare al Parcului Industrial pentru anul 2017, elaborat în parteneriat cu MIEPO.

De asmenea, cele două instituții s-au angajat să colaboreze mai activ în identificarea partenerilor de afaceri, organizarea vizitelor de studiu a potențialilor investitori/parteneri la Parcul Industrial ”Răut”, promovarea rezidenților în cadrul expozițiilor internaționale, efectuarea cercetărilor de piață, cordarea consultanței și asistenţă informaţionale complete privind condiţiile de export, ghiduri informaţionale, materiale promoționale ș.a.

Prin acest parteneriat, MIEPO și-a propus să acorde mai mult suport antreprenorilor rezidenți ai PI ”Răut”, să stimuleze investițiile și parteneriate pe această platformă industrială.

Pentru anul 2017 PI ”Răut” are ca baza pentru dezvoltare șase obiective de dezvoltare. Printre acestea este monitorizarea implementării proiectelor investiționale selectate, deservirea și dezvoltarea infrastructurii parcului, promovarea și atragerea investițiilor, dezvoltarea relațiilor de parteneriat și cooperare.

Parcul Industrial „Răut” a fost creat pe 11 iulie 2013, este amplasat pe o suprafață de 9,5 ha, în două subzone, în centrul municipiului Bălți. La 31 decembrie 2016, în cadrul PI ”Răut” activau 7 rezidenţi. Numărul total al angajaţilor în cadrul companiilor rezidente în PI ”Răut” în prezent este de peste 417 persoane. Volumul total al investiţiilor realizate în PI ”Răut” a depășit cifra de 17 milioane lei.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.