MIEPO a aprobat Programul de Dezvoltare Strategic pentru perioada 2016 - 2020

MIEPO a aprobat Programul de Dezvoltare Strategic pentru perioada 2016 - 2020

18 May 2016

În data de 29 aprilie curent, Consiliul de Coordonare a MIEPO, condus de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc a aprobat noul Programul de Dezvoltare (PDS) pentru anii 2016 – 2020.

PDS definitivează că sectoarele prioritare de activitate ale MIEPO vor fi agricultura și industria alimentară, industria de fabricare a produselor textile, externalizarea serviciilor de afaceri, tehnologia informației și comunicațiilor, precum și cele de oportunitate sectorială.

În opinia lui Octavian Calmîc, noul Program de Dezvoltare Strategic al MIEPO este unul ambițios, care necesită noi abordări și viziuni în abordare. ”Pe tot parcursul existenței sale, MIEPO s-a axat mai mult pe realizarea unor proiecte de export. Acum noi cerem ca instituția să pună un accent mai mare pe atragerea investițiilor, deoarece dezvoltarea unor producții moderne, la standardele europene în interior, va facilita nu doar revigorarea diferitor sectoare ale economiei naționale, dar și a exporturilor”, a accentuat viceprim-ministrul.

Potrivit lui Vitalie Zaharia, directorul MIEPO, în perioada respectivă instituția își propune ca investițiile străine directe să fie durabile și într-un proces continuu. Pentru atingerea obiectivelor stipulate în noul Program de Dezvoltare Strategic, MIEPO va pune accentul pe conectarea companiilor naționale în lanțurile valorice internaționale, promovarea unui rol pro-activ în implementarea politicilor guvernamentale pe toate dimensiunile, dezvoltarea noilor parteneriate atât cu companiile multinaționale prezente deja pe piața Republicii Moldova, cât și cu altele noi, care activează în regiune sau pe piețele UE, CSI și SUA. ”Aceasta va necesita cooperare, colaborare și integrare semnificative pentru a dezvolta și prezenta cea mai atractivă ofertă investitorilor existenți și potențiali”, a accentuat Zaharia.

Useful resources: 

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.