MIEPO a prezentat oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova în cadrul Forumului internațional de investiții „Invest Găgăuzia”

MIEPO a prezentat oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova în cadrul Forumului internațional de investiții „Invest Găgăuzia”

14 December 2016

Evenimentul, la care au participat oameni de afaceri din cca 20 de țări, a avut loc la Comrat, UTA Găgăuzia, pe 5 noiembrie curent. Forumul a inclus trei platforme de discuții cu investitori din Uniunea Europenă, Comunitatea Statelor Independente și Turcia, unde antreprenorii au avut posibilitatea să discute despre perspectivele de cooperare în domeniul investițiilor internaționale și regionale, profitând de acordurile de liber schimb atât cu estul, cât și cu vestul.

În cadrul panelului „Noi oportunități pentru investitorii din Uniunea Europeană”, MIEPO a expus, celor cca 30 companii europene, oportunitățile investiționale ale sectoarelor prioritare pentru economia Republicii Moldova, stabilite în Strategia Națională de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor 2016-2020. S-au făcut referințe la sectoarele tradiționale precum fabricarea textilelor, articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte, industria alimentară și agricultura. Totodată, au fost scoase în evidență alte sectoare, care s-au dezvoltat ascendent în ultimul deceniu și prezintă un interes sporit pentru investitorii străini: informații și comunicații, fabricarea de mașini, echipamente electronice, servicii administrative și servicii suport.

În context, au fost descrise avantajele competitive și beneficiile din cardul Zonelor Economice Libere și Parcurile Industriale, iar potențialii investitori au fost informați despre suportul acordat de MIEPO la toate etapele investiționale (pre-investițional, investițional și post-investițional).

Forumul internațional de investiții „Invest Găgăuzia” a fost organizat al doilea an consecutive. Scopul principal a fost promovarea regiunii și atragerea investitorilor, atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.