MIEPO promovează produsele agroalimentare moldovenești în Japonia

MIEPO promovează produsele agroalimentare moldovenești în Japonia

19 December 2017

Șaptesprezece companii moldovenești, printre care vinării, producători de miere de albini și fructe uscate și nuci și-au prezentat, astăzi, produsele în cadrul unui eveniment expozițional, organizat de MIEPO, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Tokio, Japonia.

Evenimentul a avut drept scop promovarea pe piața niponă a vinurilor de calitate și a produselor autohtone precum mierea de albini, nucile şi fructele uscate, dar și a oportunităților de afaceri comune. De asemenea, a fost organizat un seminar de prezentare a potențialului sectorului agroalimentar, vitivinicol din Republica Moldova, precum și o prezentare a companiilor participante.

La final, participanții au avut posibilitatea să se convingă de calitatea produselor autohtone și să le apreciezea în cadrul unei recepții de degustare a vinurilor și bucatelor tradiționale moldovenești.

Menținăm că, anul acesta echipa MIEPO și-a propus să susțină mai mult companiile agroalimentare, ca acestea să-și sporească vânzările externe, să acceseze noi piețe de desfacere și să-și găsească partenerii de investiții. Astfel, în 2017 organizația a ajutat circa 200 de producători din sectorul agroalimentar să-și promoveze produsele peste hotare și să contracteze distribuitori la 18 târguri și expoziții internaționale specializate și 5 misiuni de afaceri, 32 de vizite la companiile locale ale investitorilor străini. Cu suportul financiar al MIEPO, pe parcursul anului curent întreprinderile moldovenești au participat la evenimente economice în țări precum Germania, Turcia, România, Polonia, China, Estonia, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Korea de Sud, Japonia, Azerbaijan și Belarus.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.