MIEPO susține competiția și inovația la Seedstars Chișinău 2017

MIEPO susține competiția și inovația la Seedstars Chișinău 2017

10 September 2017

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a susținut cea de a doua ediție locală a concursului internațional Seedstars World 2017, care a avut loc, pe 8 septembrie a.c., la Chișinău. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Excelență Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu suportul USAID și al Ambasadei Suediei în Republica Moldova.

Cele zece startupuri moldovenești din domeniul IT au concurat pentru a reprezenta țara în cadrul Seedstars Summit, care va avea loc primăvara viitoare în Elveția și a câștiga premiul mare în valoare de 1 milion de dolari SUA în calitate de investiție de capital.

Participanții și-au prezentat proiectele și au încercat să convingă juriul de potențialul acestora. Printre acestea au fost sisteme de comunicare hotelieră, soluții on-line în domeniul sănătății, parentingului, educației, dar și soluții inteligente de gestionare a locuinței, de recrutare a personalului ș.a.

Seedstars World este o competiție globală a startupurilor din țările în curs de dezvoltare și are ca scop de a identifica cei mai buni antreprenori la etapa inițială de finanțare și de a le oferi oportunitatea de a câștiga premii în valoare de până la 1 milion de dolari, dar și posibilitatea de a se conecta la rețeaua de investitori și mentori din întreaga lume. Participanții edițiilor precedente au obținut finanțări în valoare cumulată de peste 61 de milioane de dolari, oferind locuri de muncă pentru mai mult de 360 de angajați din întreaga lume.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.