MIEPO a susținut participarea companiilor moldovenești la Tallinn Food Fest 2016

MIEPO a susținut participarea companiilor moldovenești la Tallinn Food Fest 2016

14 December 2016

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Asociației producătorilor de fructe „Moldova Fruct”, a susținut participarea a 13 companii autohtone la Expoziția Internațională „Food Fest”, organizată la Tallinn, Estonia, în perioada 27-29 octombrie curent. Companiile au prezentat și oferit vizitatorilor fructe proaspete, uscate și procesate, mierea de albine și vinuri moldovenești.

MIEPO a transportat mostrele pentru expoziție, a asigurat suport din partea experților sectoriali, a identificat surse financiare pentru acoperirea taxei de participare a companiilor și pentru construcția standului expozițional al Republicii Moldova.

Totodată, Ambasadă Republicii Moldova în Estonia a organizat o recepție B2B a exportatorilor din Republica Moldova cu cei mai mari importatori de produse agroalimentare din Estoniei și țările scandinave. Reprezentanții companiilor moldovenești au avut posibilitatea să informeze importatorii despre oportunitățile existente și au discutat posibilitatea inițierii unor parteneriate de afaceri.

Tallinn Food Fest 2016 este la cea de-a XVII-a ediţie și prezentă interes pentru industria alimentară, hoteluri, restaurante și preservicii de catering, comercianți cu amănuntul, importatori și producători. În cardul evenimentului au fost expuse o gamă largă de produse alimentare, băuturi alcoolice, tutun, ustensile de bucătărie, echipamente pentru bucătării, aparate de uz casnic, veselă, echipamente de servire, echipamente și mijloace pentru producerea, stocarea și vânzarea de produse alimentare.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.