MIEPO va prezenta oportunitățile investiționale ale țării noastre la Expoziția „Fabricat în Moldova”

MIEPO va prezenta oportunitățile investiționale ale țării noastre la Expoziția „Fabricat în Moldova”

14 December 2016

Acțiunile se vor desfășura în premieră la Iași, România, în perioada 25 – 27 noiembrie 2016 și au scopul de a sprijini și facilita relațiile comerciale dintre producători din Republica Moldova și partenerii de afaceri din România, precum și identificarea potențialilor investitori din țara vecină.

Circa 60 de companii din Republica Moldova vor prezenta participanților și vizitatorilor expoziției o gamă largă de produse agricole și produse alimentare procesate, îmbrăcăminte și încălțăminte, articole din piele și accesorii, mobilier și produse de tâmplărie, articole de iluminat și articole din sticlă. În acest context, MIEPO va contribui cu stand la expunerea produselor brandurilor autohtone „Dininimă”.

Agenda va mai include organizarea Forumului Bilateral de Afaceri Moldo-Român, unde MIEPO va prezenta oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova și va acorda suport antreprenorilor moldoveni în cardul întrevederilor B2B, pentru a explora oportunitățile de parteneriat și de inițiere a proiectelor investiționale.

Evenimentul este organizat ca urmare a semnării acordului de parteneriat privind promovarea reciprocă a producătorilor locali, încheiat la începutul lunii noiembrie, între Municipiul Iaşi, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România şi Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova.

Schimbul comercial dintre Republica Moldova și România constituit circa 750 milioane dolari SUA în primele 10 luni ale anului 2016. Exportul s-a majorat cu 6,8% față de aceeași perioadă a anului 2015, iar importurile s-au redus cu 9,8%. Totodată, în Republica Moldova sunt înregistrate circa 1600 întreprinderi cu capital român, ceea ce reprezintă 16% din totalul întreprinderilor cu capital străin înregistrate în țara noastră, cu o investiție totală de circa 143 milioane dolari SUA.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.