Misiune de informare despre oportunităţile investiţionale şi de afaceri ale țării noastre la Oradea

Misiune de informare despre oportunităţile investiţionale şi de afaceri ale țării noastre la Oradea

14 December 2016

Promovarea Republicii Moldova ca ţară cu potențial investiţional şi de afaceri, a fost scopul principal al Evenimentului promoţional „Oportunităţi Investiţionale şi de Afaceri în Republica Moldova” organizat de către Ministerul Economiei şi Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Bihor (CCI Bihor) şi Banca Comercială Română (BCR).

La evenimentul desfășurat în orașul Oradea, Judeţul Bihor, la finele săptămânii trecute, s-au întrunit circa 50 de reprezentanți ai companiilor din domeniile producţiei agricole, construcţii, TIC, precum și ai asociațiilor de afaceri județene, instituțiilor financiar-bancare și consultanţă juridică.

Cu acest prilej, consultant sectorial al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) Olga Vrajmaș a expus avantajele şi oportunităţile investiţionale oferite de Republica Moldova. Mediul de afaceri din Județul Bihor a fost informat despre evoluția relațiilor economice bilaterale moldo-române și perspectivele lor în contextul geografic și cel al regimurilor comerciale pe care Republica Moldova le-a semnat. În cadrul prezentării au fost accentuate sectoarele prioritare pentru investiții (automotive, TIC, industria ușoară și agricultură), stabilite în Strategia Națională de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor pentru perioada 2016-2020. Totodată au fost descrise avantajele competitive atât ale Zonelor Economice Libere, cât și a Parcurilor Industriale, precum și istoriile de succes ale rezidenților.

La finele evenimentului delegaţia moldovenească a răspuns la multiple întrebări formulate de reprezentanţii mediului de afaceri prezenți la eveniment, asigurându-i de tot sprijinul necesar la etapa când reprezentanţii companiilor vor dori să efectueze vizite de prospectare în ţara noastră.

În Republica Moldova sunt înregistrate circa 1600 întreprinderi cu capital român, ceea ce reprezintă 16% din total întreprinderilor cu capital străin înregistrate, cu o investiție totală de circa 143 milioane dolari SUA.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.