Moldova Fashion Days- un eveniment cu gust şi culoare susţinut de MIEPO

Moldova Fashion Days- un eveniment cu gust şi culoare susţinut de MIEPO

26 September 2017

În acest weekend, 23-24 septembrie 2017, 44 de brandurile autohtone şi-au etalat cele mai noi colecţii vestimentare la un eveniment monden cu gust şi aromă de toamnă, susţinut de Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului din Moldova (MIEPO).

Moldova Fashion Days se află la cea de-a 12 ediţie şi ca de fiecare dată a adunat lumea bună iubitoare de frumos într-un showroom din capitală.

Pălăriile din colecția „Filigran”, cu pene suspendate, culori deschise și stofe deosebit de fine, colecții de nuanțe gri, imprimeuri florale și bordo, o combinație deosebită între culori și piese vestimentare, sil casual, perfecte pentru orice ieșire așa s-ar putea descrie colecțiile prezentate la Moldova Fashion Days.

Până acum au fost organizate 11 ediții “Din Inima Fashion Show”, în cadrul cărora s-au lansat mai mulți designeri moldoveni. Aceştia au reușit deja să se afirme în industria fashion şi, cu ajutorul MIEPO, să se extindă pe noi pieţe de desfacere. În afară de prezentările de modă, la eveniment au fost invitaţi companii din afara ţării pentru a interacţiona cu producătorii noştri şi a stabili parteneriate de afaceri.

Menţionăm că, industria textilă din Republica Moldova înregistrează în ultimii ani o creştere dinamică, asigurând cu locuri de muncă peste 20 de mii de angajaţi. Pentru susţinerea acestui sector MIEPO şi-a propus pentru anul curent să implementeze o serie de acţiuni de sporire a capacităților de export a producătorilor autohtoni din industria textilă, inclusiv să co-finanţeze participarea acestora la diverse târguri internaţionale şi expoziţii.

De la începutul anului curent, brandurile locale de modă au participat cu ajutorul MIEPO, la târguri internaţionale de renume precum “Collection Premiere Moscow” (Moscova) şi “Central Asia Fashion Spring 2017” (Kazahstan), iar până la sfârşitul anului urmează să-şi promoveze produsele la alte 13 evenimente expoziţionale (Franța, Federaţia Rusiă, Cehia, România, Belarus, Marea Britanie ş.a.).

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.