Nouă companii turistice participa la Târgul de turism al României, cu sprijinul MIEPO

Nouă companii turistice participa la Târgul de turism al României, cu sprijinul MIEPO

16 February 2017

Nouă companii turistice din Republica Moldova participă, în perioada 16-19 februarie curent, la Târgul de turism al României, cu scopul de a promova ofertele turistice pentru sezonul următor.

Participarea este finanțată în proporție de 70% din Fondul de promovare a exporturilor, gestionat de Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor, MIEPO, în parteneriat cu Agenția Turismului a RM, Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM (APIT) și Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Printre participanți se numără APIT, SRL Stil tur, Premium tur, Tatrabis, Visit - Moldova powered by Amadeus Travel, Winetours - Silenus SRL, Vinaria Chateau Vartely, Compania Air Moldova, OTM Business Travel, Agentia Turismului.

În cadrul târgului, MIEPO va organiza, pe 18 februarie, o prezentare de țară cu tema „Republica Moldova – destinație turistică”, în cadrul căreia vor fi prezentate oportunitățile investiționale în Republica Moldova pentru industria turismului din România.

„Republica Moldova este nu doar un generator de turiști, ci dezvoltă și o ofertă de turism receptor ce poate fi interesantă colegilor din România. Un domeniu cu potențial înalt de creștere este cel al turismului de afaceri sau MICE (Meetings, incentives, conferences and exhibitions) pe care vom încerca să-l promovăm în România”, a declarat directorul MIEPO, Vitalie Zaharia.

Un alt obiectiv al participării la acest târg este atragerea reţelelor hoteliere din România la noi în țară, fiind programate întâlniri cu reprezentanții acestora.

În primele două luni ale anului 2017, MIEPO a finanțat standurile de ţară pentru participarea operatorilor economici din Moldova la patru expoziții internaționale specializate, în valoare de 700 de mii de lei. Printre acestea se numără Expoziția de mobilă „International Interiors Fair”, Cologne, Germania (15 - 21 ianuarie), Expoziția ”Fruitlogistica 2017”, Berlin, Germania (8 - 10 februarie), Expoziția de textile, îmbrăcăminte, încălțăminte, confecții și accesorii „Premiere Vision Manufacturing”, Paris, Franța (7 - 9 februarie).

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.