Oportunitățile de afaceri și investiții în Republica Moldova au fost prezentate la Stockholm

Oportunitățile de afaceri și investiții în Republica Moldova au fost prezentate la Stockholm

27 September 2017

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) a prezentat pe 26 septembrie a.c., la Stockholm, oportunitățile investiționale și de afaceri în cadrul unui eveniment de business, organizat de Ministerul de Externe al Suediei, în parteneriat cu Ambasada Moldovei în Suedia.

La seminar au participat reprezentanți ai Consiliului suedez pentru comerț și investiții, ai Camerei de Comerț și Industrie a Suediei pentru Rusia și CSI, Agenția suedeză pentru Investiții și Dezvoltare (SIDA), Ambasada Regatului Suediei la Chișinău, circa 80 companii suedeze, printre care Ericsson, Volvo, IKEA, Telia Company, Sweco, Triathlon Group, Holmen Group, Seed Forum ș.a.

Companiile suedeze din sectorul ICT, componente auto și textle și-au arătat intersul pentru afaceri în Moldova. În acest sens, MIEPO este gata să asigure tot suportul necesar pentru identificarea partenerilor și a locațiilor, a furnizorilor locali de componente și servicii, să ofere informații cu privire la cadrul fiscal, legal, administrativ, să acorde serviii post-investiționale etc.

Republica Moldova a participat la acest eveniment la invitația ambasadoaree Regatului Suediei în RM, Signe Burgstaller. Seminarul este organizat la Stokholm trimestrial și prezintă oportunitățile de afaceri ale unei țări anumite cu scopul conexiunii cu mediul de afaceri suedez în vederea stabilirii parteneriatelor, inițierii proiectelor investiționale etc.

În Republica Moldova activează 23 de întreprinderi cu capital suedez. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Suedez în primele luni ale anului current a constituit 6,5 mln. USD. Exportul de mărfuri a înregistrat cifra de 642 mii USD, iar importul – de 5,86 mln. USD.

Regatul Suediei este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. Prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, Guvernul suedez acordă suport în domeniul integrării economice a Moldovei cu UE, consolidarea democrației, drepturile omului, mediu ambiant și schimbări climaterice globale.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.