Republica Moldova și-a prezentat potențialul de afaceri în cadrul Trade Winds 2017, cea mai mare misiune comercială americană

Republica Moldova și-a prezentat potențialul de afaceri în cadrul Trade Winds 2017, cea mai mare misiune comercială americană

24 October 2017

MIEPO a prezentat potențialul de afaceri în Republica Moldova în cadrul Trade Winds 2017, cea mai mare misiune comercială anuală organizată de Guvernul SUA. Evenimentul a avut loc în perioada 18-20 octombrie a.c., la București și a reunit circa 100 de companii americane, dar și întreprinderi din spațiul Europei de Sud-Est.

În contextual forumului investițional, expertul MIEPO, Vasile Șoldan, a prezentat climatul de afaceri, potențialul investițional și comercial al țării noastre, menționând că Republica Moldova a fost recent desemnată drept cea mai nouă destinație de investiții emergente, potrivit Raportului Global Location Trends 2017. De asemenea, el a trecut în revistă condițiile oferite de Zonele Economice Libere și Parcurile Indistriale, care sunt principalele platforme industriale locale în plină dezvoltare.

La sesiunile B2B au avut loc discuții și schimburi de contacte cu companiile americane din sectorul agro-alimentar, tehnologii informaționale și externalizarea proceselor de business, procesatori și comercianți. Aceștia s-au arătat interesați să vină în vizite de studiu în Republica Moldova, să deschidă o reprezentanță a companiilor americane în domeniul externalizării serviciilor, dar și un centru logistic.

Cea de a X-a ediţie a Trade Winds a reprezentat cea mai amplă misiune comercială guvernamentală din istoria regiunii, care a oferit acces la o reţea regională de agenți comerciali și a facilitat crearea de parteneriate dintre companiile americane şi cele din Europa de Sud-Est.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.