Republica Moldova va prezenta oportunitățile investiționale comunității de afaceri suedeze

Republica Moldova va prezenta oportunitățile investiționale comunității de afaceri suedeze

7 July 2017

Republica Moldova va prezenta în luna septembrie a.c., la Stockholm, oportunitățile investiționale și de afaceri în fața comunității de business suedeze, în cadrul unui eveniment de business. O invitație în acest sens a fost făcută de ambasadoarea Regatului Suediei în RM, Signe Burgstaller, la întâlnirea de astăzi cu directorul MIEPO, Vitalie Zaharia.

Evenimentul este organizat la Stokholm trimestrial și prezintă oportunitățile de afaceri ale unei țări anumite cu scopul conexiunii cu mediul de afaceri suedez în vederea stabilirii parteneriatelor, inițierii proiectelor investiționale etc.

În cadrul întâlnirii, oficialii s-au referit la cooperarea bilaterală și asistența tehnică oferită de Suedia în realizarea mai multor proiecte importante pentru țara noastră. Vitalie Zaharia a apreciat sprijinul Suediei la implementarea reformelor de ameliorare a climatului investițional și a condițiilor de afaceri, precum și de sporire a competitivității companiilor moldovenești pe piața Uniunii Europene. De asemenea, directorul MIEPO a solicitat suportul ambasadei pentru accesarea companiilor suedeze din România, în vederea promovării oportunităților de afaceri cu întreprinderile moldovenești.

La rândul său, ambasadoarea a afirmat că autoritățile suedeze sunt în continuare deschise pentru cooperarea cu țara noastră și vor continua finațarea proiectelor de suport.

În Republica Moldova activează 23 de întreprinderi cu capital suedez. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Suedez în primele luni ale anului current a constituit 6,5 mln. USD. Exportul de mărfuri a înregistrat cifra de 642 mii USD, iar importul – de 5,86 mln. USD.

Regatul Suediei este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. Prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, Guvernul suedez acordă suport în domeniul integrării economice a Moldovei cu UE, consolidarea democrației, drepturile omului, mediu ambiant și schimbări climaterice globale.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.