Un nou suport informativ pentru exportatorii moldoveni - Ghidul privind exportul încălțămintei și accesoriilor din piele pe piețele UE

Un nou suport informativ pentru exportatorii moldoveni - Ghidul privind exportul încălțămintei și accesoriilor din piele pe piețele UE

1 August 2017

 

"Ghidul privind exportul încălțămintei și accesoriilor din piele pe piețele UE" propune un șir de date statistice, cerințe, instrucțiuni utile și actualizate pentru producătorii moldoveni, care intenționează sau deja exportă produse pe piața UE.

Industria ușoară din RM cu subsectoarele de producție ale produselor textile, încălțăminte și articolelor de marochinărie, în mod tradițional, fiind orientată spre export, exportă 82% din valoarea totală a producției. Astfel, ghidul informativ “EU Export Explorer for Footwear & Leather Fashion Accessories” (Ghid pentru exportul în UE pentru încălțăminte și accesorii din piele) aduce mai multă claritate exportatorilor moldoveni vizavi de piața UE și anume, cerere și ofertă, cele mai recente tendințe, importul, producția și consumul UE, cerințe legale și ale cumpărătorilor, precum și canalele comerciale și termenii de tranzacționare logistică și plățile pentru respectivele produse. De asemenea, materialul descrie pașii privind elaborarea Planului pentru export în UE.

Publicația a fost elaborată cu sprijinul proiectului "Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA" finanțat de UE.

 

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.