Vinurile moldovenești apreciate cu medalii de aur pe piața asiatică

Vinurile moldovenești apreciate cu medalii de aur pe piața asiatică

5 September 2017

Opt companii vinicole locale au participat cu suportul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) la Expoziția internațională Daejeon International Wine and Spirits, care s-a desfășurat, în perioada 27 – 30 august 2017, în Daejeon, Coreea de Sud.

Cea de a cincea ediție a expoziției a găzduit o conferință specializată - Asia Wine Buyers Conference, la care au asistat circa 50 de importatori, distribuitori, retaileri din țările asiatice. În cadrul acestui eveniment, țara noastră a prezentat un master class despre vinurile din Moldova.

De asemenea, expoziția a integrat și cel mai mare concurs de vinuri din regiune - Asia Wine Trophy 2017, organizat sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIVV). În competiție s-au înscris 4.000 de mărci de vinuri din întreaga lume.

La final, patru vinuri moldovenești au fost apreciate cu medalii de aur (Carpe Diem Femme Fatale 2016, Carpe Diem Sauvignon Blanc 2016, Fautor Negre 2015, Casa Veche Saperavi 2016) și una cu medalie de argint (Carpe Diem Viorica 2016).

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.