Vitalie Zaharia a îndemnat autoritățile și antreprenorii din regiunea de dezvoltare Centru să aplice la concursul proiectelor investiționale

Vitalie Zaharia a îndemnat autoritățile și antreprenorii din regiunea de dezvoltare Centru să aplice la concursul proiectelor investiționale

15 June 2017

Vitalie Zaharia, directorul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a îndemnat autoritățile și antreprenorii din regiunea de dezvoltare Centru să aplice la concursul proiectelor investiționale. Apelul a fost făcut în contextul ședinței de consultare publică a proiectului Programului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor în Regiunea Centru. Evenimentul a avut loc pe 14 iunie a.c., în Ialoveni și a reunit reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Economiei, MIEPO, CRD Centru, ADR Centru, ai Consiliilor raionale, primari, dar și ai asociațiilor obștești din RD Centru.

În cadrul ședinței Vitalie Zaharia a subliniat necesitatea creării unei baze de date a proiectelor investiționale a RM, care să fie cuprinse într-un catalog. Acesta ar servi drept instrument util în procesul de prezentare investitorilor străini a oportunităților de investiții în țara noastră.

”În toate țările din UE există asemenea cataloage de proiecte investiționale, care conțin atât inițiativele din sectorul public, cât și cel privat. Invit reprezentanții APL-urilor, dar și a sectorului privat din regiune să acceseze pagina oficială a MIEPO pentru a completa formularul în vederea promovării inițiativelor de proiect ce vor fi incluse în catalogul pe care îl vom elabora”, a afirmat Vitalie Zaharia.

Viorel Jardan, directorul ADR Centru s-a referit la procesul de elaborare al documentului, menționând că acest program regional în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor în Regiunea Centru este rezultatul unei activități comune.

”Am avut o activitate productivă care va sta la baza eficientizării infrastructurii existente și orentarea afacerilor către sectoarele cu valoare adăugată înaltă. Acest lucru va duce nemijlocit la creșterea numărului locurilor de muncă și a nivelului de trai al populației din regiune", a conchis directorul ADR Centru.

Participanții la ședință au discutat, de asemneea, viziunea de dezvoltare a sectorului, obiectivele și măsurile de intervenție identificate împreună cu membrii Grupului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor și integrate în proiectul programului.

Scopul Programului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor în Regiunea Centru este de a spori capacitatea APL-urilor în elaborarea proiectelor regionale durabile şi de a crea condiţii pentru dezvoltarea fluxului de proiecte în acest domeniu, ce corespund necesităţilor de dezvoltare ale sectorului în Regiunea de Dezvoltare Centru, totodată fiind conforme cu politicile sectoriale, practicile existente şi cadrul strategic relevant.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.