Vitalie Zaharia: Cu suportul MIEPO, brandurile moldovenești sunt expuse în cele mai mari centre de modă internaționale, iar designerii noștri de fiecare dată se întorc acasă cu noi contracte de vânzări

Vitalie Zaharia: Cu suportul MIEPO, brandurile moldovenești sunt expuse în cele mai mari centre de modă internaționale, iar designerii noștri de fiecare dată se întorc acasă cu noi contracte de vânzări

2 November 2017

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO) este partenerul Expoziţiei internaţionale specializate de mărfuri, utilaje şi materii prime pentru industria uşoară MOLDOVA FASHION EXPO, ediţia a XVII-a, care se desfășoară în perioada perioada 2-5 noiembrie curent, în incinta MOLDEXPO.

Prezent la inaugurare, directorul general al MIEPO, Vitalie Zaharia a menționat că de la o ediție la alta programul expoziției este tot mai bogat și mai interesant, oferind participanților și oaspeților oportunități unicale de colaborare, dezvoltare, dar și produse de calitate înaltă.

”Evenimentul este interesant pentru profesioniștii din domeniu, dar și pentru publicul larg, pentru care articolele vestimentare reprezintă un important element de imagine. Dincolo de acest fapt însă, nu putem trece cu vederea impactul pozitiv și impulsul pe care îl are asupra dezvoltării industriei uşoare, comerțului, antreprenoriatului și imaginii de țară. Sperăm ca „Moldova Fashion Expo” să fie o pistă pentru dezvoltarea și extinderea afacerilor din industria modei și va susține trendul de creștere a sectorului, iar MIEPO vă va acorda tot suportul necesar”, a spus Vitalie Zaharia.

Pentru susţinerea industriei ușoare MIEPO şi-a propus în anul 2017 să valorifice circa 4 mln. lei pentru ac-țiuni de promovare a producătorilor din industria ușoară, inclusiv să co-finanţeze participarea acestora la circa 20 de târguri internaţionale şi expoziţii în Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Federația Rusă, România, inclusiv 4 studii de piață pe articole de îmbrăcăminte ș.a.

”Cu suportul MIEPO, brandurile moldovenești sunt expuse în cele mai mari centre de modă și capitale europene, iar designerii noștri de vestimentație și accesorii se întorc de fiecare dată acasă cu noi contracte de colaborare și numeroase oportunități de vânzări pe noi piețe. Mai mult ca atât, cu suportul MIEPO asociațiile de business de profil participă la diverse evenimente de networking, la care promovează oportunitățile industriei, semnează acorduri cu structuri internaționale și stabilesc relații de colaborare de perspectivă. Chiar zilele acestea președintele APIUS, Alexandra Can, va semna un acord cu Consiliul european de modă, prin care țara noastră va deveni membru în această structură importantă și va beneficia de multiple posibilități de promovare a potențialului industriei”, a afirmat directorul general al MIEPO.

Pe durata expoziției, 100 de producători din Moldova, Ucraina, România, Spania și Polonia își vor expune ultimele colecții de haine și încălţăminte, accesorii, furnituri și echipamente, vor fi prezentate în premieră colecții a trei designeri vestimentari renumiți din Rusia, Ucraina și Moldova. Programul evenimentului se va încheia cu două concursuri - Art Podium la care vor fi prezentate 40 de colecții ale tinerilor designeri și Concursul Național Kids Fashion Festival-2017.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.