Zeci de studenți ai facultăților inginerești au venit la targul de cariere de la Moldova Automotive Days 2017

Zeci de studenți ai facultăților inginerești au venit la targul de cariere de la Moldova Automotive Days 2017

14 June 2017

Zeci de studenți ai facultăților inginerești de la universitățile din țară s-au arătat interesați de târgul de cariere, organizat în cadrul Moldova Automotive Days 2017.

Aceștia au venit pe 13 iunie a.c. la Centrul Tekwill să-și găsească un job, să discute cu potențialii angajatori de la companiile de automotive despre condițiile de muncă și salarizare.

La eveniment și-au prezentat oferte de angajare 10 companii de automotive din Germania, SUA, Japonia, Austria, Italia, care activează în Republica Moldova. În prezent, în industria componentelor auto din țara noastră activează circa 10 000 de specialiști. Dacă în 2012 în acest sector erau angajați 5,100 de muncitori, în anul curent aici deja activează aproape 12, 000 de persoane, iar în următorii doi ani cifra se va dubla.

După aprobarea în luna mai a listei proiectelor investiționale de importanță națională, în care au fost incluse proiectele investiționale a șase companii de automotive, cererea de specialiști se cifrează la 11,244 de persoane.

Menționăm că în ultimii 5 ani sectorul de automotive din Republica Moldova a înregistrat o creștere constantă, volumul exporturilor ajungând la circa 400 mln. USD, ceea ce reprezintă o pondere de circa 30% în totalul de exporturi. Anual companiile din acest sector produc componente și software pentru milioane de automobile BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Nissan, Volvo, Skoda, asigurând cu tapițerii peste 700.000 automobile anual.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.