Vitalie Zaharia a invitat autoritățile și companiile din regiunea de nord a țării să participe la concursul proiectelor investiționale

Vitalie Zaharia a invitat autoritățile și companiile din regiunea de nord a țării să participe la concursul proiectelor investiționale

26 May 2017

Directorul MIEPO, Vitalie Zaharia, a invitat autoritățile publice locale și companiile din regiunea de nord a țării să participe la concursul proiectelor investiționale. Apelul a fost lansat în cadrul unui eveniment de prezentare a Programului regional sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a Afacerilor (PRS) în Regiunea de Dezvoltare Nord, organizat de ADR Nord, în comun cu autoritățile publice locale și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Potrivit lui Vitalie Zaharia concursul proiectelor investiționale a fost extins până pe 30 iunie a.c. și este deschis pentru companiile din industria auto, constructoare de mașini și electronică, industria textilă, îmbrăcăminte, încălțăminte, piele și accesorii, agricultura și industria alimentară, tehnologia informației, comunicații și externalizarea serviciilor (business process outsourcing), energetică și energie regenerabilă, imobiliar, turism, inovații, infrastructură (transport, logistică, construcții), energie, parteneriate publice-private (PPP) şi altele.

Proiectele selectate vor fi publicate în Catalogul proiectelor investiționale al Republicii Moldova, care va fi prezentat potențialilor investitori în cadrul misiunilor de afaceri, expozițiilor internaționale și altor evenimente desfășurate de MIEPO atât în țară, cât și peste hotare.

În cadrul discuțiilor, specialiștii ADR Nord au menționat importanța Programului regional sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a Afacerilor pentru atragerea investițiilor locale și străine în această regiune, prezentând publicului câteva concepte de proiecte. Până la moment, Regiunea de Dezvoltare Nord are aprobate cinci PRS în domeniile alimentarea cu apă și canalizare, eficiență energetică în clădirile publice, managementul deșeurilor solide, drumuri regionale și locale.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), specialiști ai ADR Nord, reprezentanți ai Ministerului Economiei, ai organizațiilor neguvernamentale, ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și APL de nivelurile I și II din regiune.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.