Chișinău Startup Week, Vitalie Zaharia: Susținem orice proiect inovativ, care are menirea să sporească calitatea serviciilor și a produselor livrate pe piață

Chișinău Startup Week, Vitalie Zaharia: Susținem orice proiect inovativ, care are menirea să sporească calitatea serviciilor și a produselor livrate pe piață

6 November 2017

Chișinău Startup Week 2017 a demarat, astăzi la Chișinău, în centrul de excelență Tekwill. Timp de cinci zile profesioniștii și companiile din sectorul tehnologiilor informaționale vor participa la un program amplu de conferințe, pitchuri, traininguri, întâlniri cu potențialii investitori și donatori și se va încheia cu o competiție a tinerelor talente din IT. În cadrul evenimentului organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul USAID și a Guvernului Suediei, MIEPO este partener.

La deschiderea Chișinău Startup Week 2017 directorul general al MIEPO, Vitalie Zaharia, a afirmat că în Republica Moldova există toate premisele necesare pentru dezvoltarea sectorului IT, menționând că MIEPO acordă tot suportul necesar agenţilor economici pentru creşterea competitivităţii prin diverse instrumente de promovare cum ar fi expozițiile și târgurile internaționale specializate, tururi informaționale și alte evenimente de business.

„Un proiect de succes începe de la o simplă idee, care este susținută cu mult entuziasm și implementată cu multă muncă asiduă. Republica Moldova a demonstrat capacitatea de a livra rezultate foarte frumoase. Sectorul IT este unul prioritar pentru dezvoltarea strategică a țării noastre. Avem toate premizele necesare pentru dezvoltarea și menținerea unui cadru prielnic pentru dezvoltarea IT: cadrul legislativ, infrastructură digitală și resurse umane bine pregătite. Startup-urile de astăzi vor deveni marile companii de succes din ziua de mâine. De aceea, susținem și vom susține în continuare orice proiect inovativ, care are menirea să sporească calitatea serviciilor prestate și a produselor livrate pe piață, pentru că aceasta duce implicit la consolidarea imaginii pozitive a țării”, a spus Vitalie Zaharia.

În prima zi a Chișinău Startup Week 2017 au fost abordate subiecte privind viitorul tehnologic al Republicii Moldova, crearea programului Startup Moldova, dezvoltarea parcurilor IT, legislația privind comerțul electronic, oportunitățile de creștere a startupurilor locale, ecosistemele de startup-uri din România, India și Bulgaria ș.a. La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului și antreprenori din SUA, Belgia, India, Polonia și România.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.