Companiile arabe sunt interesate să investească în agricultura moldovenească

Companiile arabe sunt interesate să investească în agricultura moldovenească

14 November 2017

Oportunitățile de dezvoltare a proiectelor investiționale în agricultura națională, climatul de afaceri și suportul instituțional de care beneficiază investitorii străini au fost prezentate de MIEPO la expoziţia internaţională dedicată securității alimentare și investițiilor în agricultură - AGRISCAPE. Evenimentul se desfăşoară în perioada 14-15 noiembrie curent, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Prezentă la expoziție, directorul executiv al MIEPO, Iulia Petuhov, a vorbit despre interesul Republicii Moldova pentru valorificarea potențialului economic al sectorului agroindustrial, creșterea competitivității întreprinderilor prin implementarea noilor tehnologii și standarde de calitate, precum și a exporturilor pe noi piețe. La ora actuală, datorită acordurilor de liber schimb încheiate de țara noastră, produsele moldovenești sunt livrate pe diverse piețe internaționale, fiind apreciate de miliarde de consumatori din întreaga lume.

Iulia Petuhov a prezentat principalele platforme investiționale - parcurile industriale și zonele economice libere, menționând că Republica Moldova oferă investitorilor cele mai mici costuri de operare la nivel regional, dispune de infrastructură de transport rutier cu acces în cel mult două zile pe piețe cu o capacitate de 880 mln. de consumatori. De asemenea, ea a subliniat că autoritățile statului îmbunătățesc continuu condițiile de business, acordă suport investitorilor pe mai multe platforme guvernamentale, inclusiv sub egida Primului Ministru, iar în curând va pune la dispoziție subvenții la crearea noilori locuri de muncă.

În rezultat, companiile străine și-au arătat interesul pentru inițierea proiectelor investiționale în ţara noastră, stabilind cu reprezentanții MIEPO o agendă de vizite de studiu la companiile agricole locale.

Cu suportul MIEPO, la expoziție au mai participat trei companii agricole autohtone. Acestea au avut posibilitatea să studieze ofertele de piață, să stabilească noi contacte cu buyerii și potențialii investitori.

Evenimentul a reunit 51 de expozanți din circa 40 de țări, care activează în sectorul securității alimentare, agriculturii și procesării agroalimentare din întreaga lume.

AGRISCAPE este o platformă unică ce integrează atât companiile private, cât şi fondurile de investiţii din sectorul agricol și al siguranței alimentare din Orientul Mijlociu, Asia, Africa de Nord și Europa.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.

Adresa: 65 Alexei Mateevici str., Chişinău,
Republica Moldova, MD-2009

Tel:+373 22 27 36 54
Fax: +373 22 22 43 10