Seminar Doing Business in Moldova, pentru comunitatea de afaceri din Croația

Seminar Doing Business in Moldova, pentru comunitatea de afaceri din Croația

9 November 2017

Un seminar cu genericul ”Doing business în Moldova” a fost organizat, astăzi, în capitala Croației, Zagreb. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în Croația cu reședința la Budapesta, în comun cu Asociația Croată a Patronatelor și a reunit circa 35 de companii croate.

Delegatia moldovenească, din care a făcut parte reprezentantul MIEPO și al ZEL Bălți, a făcut o prezentare privind climatul de business și oportunitățile investiționale din țara noastră. În cadrul seminarului a fost semnat un memorandum de cooperare între ZEL Bălți și Asociația Croată a Patronatelor, reprezentată de directorul general adjunct, Bernard Jakelic.

La sfârșitul evenimentului a vut loc o degustare de vinuri moldovenești la care au participat vinificatori notorii din Republica Moldova.

În prezent Croația are un Indice al Dezvoltării Umane foarte ridicat. Fondul Monetar Internațional clasifică Croația, din punct de vedere al nivelului de dezvoltare economică, în categoria economiilor emergente și dezvoltate, iar Banca Mondială a inclus-o în categoria economilor cu nivel mare al veniturilor (peste 12.480 US$/locuitor). Croația este membră a Uniunii Europene, a Organizației Națiunilor Unite, a Consiliului Europei, a NATO, a Organizației Mondiale a Comerțului, a CEFTA și membru-fondator a Uniunii pentru Mediterană.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.

Adresa: 65 Alexei Mateevici str., Chişinău,
Republica Moldova, MD-2009

Tel:+373 22 27 36 54
Fax: +373 22 22 43 10