De sărbători învăţăm să fim mai buni, darurile se fac atât în familie, pentru suflet, cât şi din suflet

De sărbători învăţăm să fim mai buni, darurile se fac atât în familie, pentru suflet, cât şi din suflet

29 December 2017

În ajun de sărbători echipa MIEPO a vizitat 3 familii nevoiaşe. Am strâns mână de la mână pentru a-i face mai fericiţi pe cei 5 copii din familia Andoni, 4 din familia Fricăţel şi 6 din familia Josanu.

Familia Andoni locuieşte în satul Ţelina, un plai mioritic, departe de civilizaţie dar cu oameni gospodari. Toţi cei 5 copii cu vârstele cuprinse între 10 luni şi 17 ani, duc un trai greu, într-o căsuţă mică împreună cu părinţii şi bunica. Cel mai mult s-a bucurat de vizita noastră, Denisa, o fetiţă de 5 ani, care a ne-a recitat o poezie învăţată special pentru noi. Bunica, chiar dacă era bolnavă şi mergea greu a ieşit să ne salute în prag. Au primit în dar o maşină de spălat, mai multe haine, încălţăminte, produse alimentare şi desigur dulciuri şi jucării.

Familia Fricăţel locuieşte în aceeaşi localitate - oameni gospodari dar bătuţi de soartă, cu patru copii mici într-o căsuţă din vârful dealului. Pe cei 2 copii mai mari de 5 şi 11 ani, i-am găsit-o la poartă, îmbrăcaţi uşor, doar într-o maletă şi o pereche de ciupici. Le-am adus în dar un fier de călcat, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse alimentare şi jucării. Le-am promis că vom mai trece pe la ei şi la anul.

Seara am ajuns la familia Josanu – mamă cu 6 copii şi un soţ bolnav. În curte am găsit doar temelia unei case, iar copii cu mamă locuiau într-un sărai care se încălzea cu o sobă mică. Fata mai mare este în clasa 9-a, învaţă foarte bine, este câştigătoarea la mai multe olimpiade raionale. Ceilalţi copii sunt cuprinşi între vârstele 6 luni şi 12 ani. Au primit în dar un calculator, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse alimentare, jucării şi dulciuri.

Desigur că acest gest frumos nu a fost posibil fără ajutorul primarilor satelor Ţelina, Mardareuca şi Boşcana, cărora le mulţumim enorm, pentru că doar cu ajutorul lor am readus zâmbetul pe faţa acestor copii.

The Moldovan Investment and Export Promotion Organization (MIEPO)

Is the prime source of information and assistance for potential investors. 
We provide tailored services for potential investors throughout the investment decision process. We also support existing investors in extending their operations.
Our team consists of permanent investment attraction staff, sectorial consultants, as well as regional officers.
Combining our experience, we are able to provide you with information relevant for your decision making, as well as links to businesses and government.

Адрес: ул. Aлексей Матеевичи 65, Кишинев, Республика Молдова
Тел:+373 22 27 36 54 Факс: +373 22 22 43 10